Tinimini contact
 
Jodenstraat 98 bus A
2270 Herenthout
GSM: 0495 89 82 68

Over ons

Een minicrèche waar kinderen zich veilig en geborgen voelen

Tinimini is een minicrèche voor maximum 16 baby’s en peuters. We zorgen hier voor een huiselijke, gezellige sfeer waar ieder kindje zich op zijn/haar ritme kan ontplooien. Tinimini is een plaats waar kinderen zich veilig en geborgen voelen en zich zo ten volle kunnen ontwikkelen tot flinke kleuters. Dankzij een doordachte begeleiding krijgen de baby’s en peuters een uitstekende en pedagogisch verantwoorde verzorging. Het idee opvang is voor ons team meer dan verzorgen of bezig zijn met kindjes... De mama’s en papa’s kunnen hun hartendief met een gerust hart aan ons toevertrouwen!

Met ons enthousiast team maken we van elke dag een feest!

Kindjes in groep

Iedere dag heeft een regelmatig ritme, doorweven van vele creatieve thema-activiteiten.

  • Na het smullen van een gezond 10-uurtje (fruit, platte kaas, yoghurt..) en wat lekker drinken (fruitsap, thee, water..) is het tijd voor de ‘pamperwissel’.
  • De grote peuters die al zindelijk zijn, beschikken over een echt toiletje met wasbakje op hun hoogte.
  • De anderen hebben een ‘zindelijkheidstraining’ op een potje.

Door de enthousiaste benadering van het team gebeurt dit spelenderwijs en ondervindt uw kindje geen enkele dwang of frustratie. De baby’s krijgen meer dan de nodige aandacht op het verzorgingskussen, terwijl er gezongen of met een popje gespeeld wordt. Als iedereen klaar is, mogen de kleinste kapoentjes hun oogjes al even sluiten en dromen in een bedje onder het sterrenhemel plafond.

Voor de anderen begint de eerste activiteit...

We leven in een periode van 2 tot 3 weken in een bepaald thema, gevolgd door een rustweek.

In het thema wordt er gevoeld en geroken, gezien en geluisterd, geschilderd, geplakt, gedanst en gezongen, soms zelfs samen gekookt en indien mogelijk, ook op uitstap gegaan.

Vb. thema bakker: aandacht voor brood enz... - bezoek bij de bakker – koeken bakken.

De peuters zijn vrij om deel te nemen aan de activiteit. Zij mogen evengoed verder spelen met het vele speelgoed, een boekje lezen in ons gezellige dreumeszithoekje, een toren bouwen op de speelmat of een duik nemen in het geweldige ballenbad!

Kindjes in groep
Kindjes in groep
Kindjes in groep

Om 11.45u genieten we van een vers middagmaal, voor elk kindje is er een aangepaste portie.

  • Het weekmenu is evenwichtig gevarieerd, m.n. veel verse groenten, 1x vis, vlees, rijst of pasta of 1x gepureerde patatjes.
  • De baby’s eten uiteraard ook aangepast aan hun leeftijd bij voorbeeld voor de leeftijd van 4 maanden geen prei, alles heel fijn gemalen en op 8 maanden langzamerhand meer stukjes. Dit wordt steeds afgestemd op de evolutie van het kindje zelf.
  • Onze peuters genieten ook al een dessertje!
  • Met het buikje rond en een frisse pamper gaan we even rusten. Slaap lekker lieve kapoenen!

Onze babytjes hebben nu het rijk voor zich alleen en genieten van onverdeelde aandacht!

Slapende baby

In de namiddag wordt er naar hartenlust gespeeld: binnen of buiten, op het gras of in de zandbak. Al vroeg op het jaar kunnen we flink aangekleed ravotten of fietsen in de aangepaste tuin.

Om 15.00u volgt er een snackje en kijk… daar komen de eerste mama’s en papa’s er weeral terug om hun deugnieten op te halen!

In Tinimini begeleiden we de kindjes in één groep. Het sociaal aspect staat op het voorplan. De kleintjes leren van de groten en omgekeerd leren de grotere rekening te houden met de beperkingen van de kleintsten. Broertjes en zusjes kunnen zo ook altijd heel fijn samen spelen.

Tot op de leeftijd van 1 jaar wordt er een ‘heen en weer boekje’ voorzien. Zo kunnen mama’s en papa’s volgen hoe de dag van hun oogappel verloopt. Voor de andere kindjes is de dag vrij regelmatig en wordt er dagelijks een uitgebreid mondeling verslag uitgebracht aan het eind van de dag.

Contacteer ons voor alle praktische inlichtingen: 0495 89 82 68.